• Diensten

    Diensten

Polieren

Polieren is een proces waar het oppervlak van een voertuig glad en glanzend wordt gemaakt waardoor het een sterk spiegelend effect verkrijgt. Dit is een zwaardere vorm van lakcorrectie waarbij lichte tot matige krasjes of lakdefecten worden verwijderd.
Polieren is een zeer intensief werk. Bij polieren gaan we een heel dun laagje van de toplaag of kleurloze vernislaag afnemen. Op die manier wordt tot 90% van de lakschade weggewerkt.

Het aantal stappen te polijsten bepaald de diepte van de krassen of andere vormen van lakschade.Standaard is dit 2 tot 3 stappen. Het kleur van de wagen is ook een bepalende factor. Bv: Krasschade bij donkere lakken zijn visueler dan lichtere lakken.
De grofheid van de korrel en de hardheid van de polijstpad spelen daarbij ook een grote rol.

Onze ervaren specialisten starten altijd met het bewerken van uw lak met een roterende polijstmachine waarbij de polijstschijf alleen maar rond zijn eigen as draait. De laatste bewerkingen naar hoogglans gebeuren met een excentrische machine. Die draaien met weinig weerstand rond hun eigen as en tegelijk in een ellips (excentrisch) Bij de meeste originele laklagen is de dikte een 80µm tot 120µm. Bij bepaalde merken gaat men van 180ùm tot 220µm.

Er kan na het bezichtigen van de wagen een richtprijs gegeven worden naargelang de staat van de lak.
Verdere info of een individuele prijsofferte:

Meer info